Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010




Σήμερα το βράδυ είμαι καλεσμένη για φαγητό σε αγαπημένους φίλους, λόγω της καταλυτικής εβδομάδας που περάσαμε σε οινοποσίες αλλά και κατανάλωση διαφόρων εδεσμάτων, θα φαμε ελαφρά. .........
Ο Στέλιος θα φτιάξει πίτσα μαργαρίτα και ζυμωτό ψωμί, η Ελένη πένες με αρακά (μποσκαγιόλα) και εγώ τάρτα μανιτάρια μια που ένας από τους άλλους καλεσμένους δεν τρωει κρέας.

Ακολουθεί η συνταγή της τάρτας οι άλλες αύριο..


Τάρτα με μανιτάρια

Υλικά

1 μεγάλο πακέτο μανιτάρια, λευκά και καστανά
(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κονσέρβα 2 των 200 γρ με λιγότερο γευστικό αποτέλεσμα)
1 πακέτο σφολιάτα για πίτα ή γαλλική βουτύρου
300 γρ τριμμένα τυριά όχι γλυκά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 αυγά
λίγο λευκό κρασί
2 κουταλιές μαϊντανό
πιπέρι αλάτι
1 γιαούρτι ή 200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα. Απλώνουμε το ένα φύλο σε ταρτιέρα που έχουμε βουτυρώσει, σκεπάζουμε με λαδόκολα, σκορπίζουμε πάνω μερικά φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρουμε, αφού πιουν το ζουμί τους προσθέτουμε το ψιλοκομμένο  κρεμμύδι και το μαϊντανό μέχρι να μαραθούν.
Όταν έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά, σβήνουμε με λευκό κρασί.
Βγάζουμε την μισοψημένη σφολιάτα από τον φούρνο και προσθέτουμε το μίγμα μανιταριών, μαιντανού και κρεμμυδιού. Σκεπάζουμε με τα τριμμένα τυριά και προσθέτουμε το γιαούρτι κτυπημένο με τα αυγά.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς .

Συνοδεύεται με ένα λευκό κρασί : Δοκιμές Σαββατιανό Κτήματος Βασιλείου http://www.vassilioudomaine.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου