Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Κοτόπουλο φρικασέ









Γειά σας , γειά σας,
Κρύωσε λιγουλάκι εεεεεεεεεε;  Ωραία είναι όμως!  Καιρός για φρικασέ!
Ελαφρύ, με κοτοπουλάκι!  Συνταγή και εκτέλεση της γιαγιάς Βασιλικής!
‘Οχι της δικής μου γιαγιάς αλλά της Κατερινούλας.
Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε!
Καλό Σαββατοκύριακο ότι κι αν κάνετε όπου κι αν είστε!

Κοτόπουλο φρικασέ

Υλικά
Κοτόπουλο
2kg κρεμμυδάκια
2 μαρούλια μέτρια
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι άνηθο
¼ φλυτζάνι λευκό κρασί
3 λεμόνια
2 αυγά
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
ΚαΘαρίζουμε κόβουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Τα ζεματίζουμε και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Στη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια του κοτόπουλου χωρίς  την πέτσα και το σοτάρουμε ελαφρά. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Ρίχνουμε τα λαχανικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε νερό. Σε μισή ώρα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον άνηθο το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε για ακόμα μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία. Αυγοκόβουμε και σερβίρουμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.
Αυγολέμονο
Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και χτυπάμε σε ενα μπολ τα αυγά προσθέντοντας σιγά σιγά το χυμό από τα λεμόνια και ζουμί από το φαγητό ανακατεύοντας συνεχώς.
Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι.
Καλές βούτες!
Εμεις τη συνοδεύσαμε με κτήμα Νέμειον του Γιώργου Βασιλείου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου