Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

Πένες Μποσκαγιόλα - Penne Boscaiola

Πένες Μποσκαγιόλα

Υλικά για 4 άτομα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
250 γρ.μπεικον η καπνιστή γαλοπούλα
1 μεσαίο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
300 γρ ψιλοκομμένα άσπρα στρογγυλά μανιτάρια, φρέσκα ή κονσέρβα
300ml κρέμα γάλακτος ή γάλα
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
350 γρ πέννες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο τραγανό ψωμί για το σερβίρισμα

ΕκτέλεσηΖεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Κόβουμε το μπέηκον, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά, ρίχνουμε την κρέμα και τον αρακά και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ο αρακάς να είναι μαλακός, αλατοπιπερώνουμε.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πένες , τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε στο σκεύος σερβιρίσματος, περιχύνουμε με την σάλτσα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικη παρμεζάνα. Aνακατεύουμε έτσι ώστε η σάλτσα να πάει παντού.
Συνοδεύουμε με φρέσκο ξεροψημένο ψωμί και ένα ποτήρι Αγιωργίτικο Νεμέα του Κτήματος Βασιλείου http://www.vassilioudomaine.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου