Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Σαλάτα πράσινη με ρόδι και vinaigrette


Σαλάτα πράσινη με ρόδι και vinaigrette

Υλικά


• Φύλλα ρόκας
• Καρδιές μαρουλιού
• 1 ντομάτα ή 5, 6 ντοματίνια
• Πράσινη και κόκκινη λόλα
• Μαρούλι iceberg
• Ότι πράσινη σαλάτα βρείτε στην αγορά
• 2-3 φρέσκα κρεμμύδια
• Καρπούς από 1 ρόδι

Υλικά vinaigrette

• 2/4 ελαιόλαδο
• 1/4 φλιτζάνι ξύδι
• ¼ φλιτζάνι λεμόνι
• 1κ.σ. κουταλιά μέλι
• 1 κ.σ. Mουστάρδα
• αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε σε ενα μπώλ, με τα χέρια, σε μεγάλα κομμάτια όλες τις πρασινάδες
2. Προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι
4. Ετοιμάζουμε την σάλτσα χωριστά ,αναμειγνύοντας καλά για να δέσει.
5. Περιχύνουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά για να απλωθεί παντού.

Συνοδέψτε το με 1ποτήρι Chardonnay

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, Α, Ε, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες. Περιέχει επίσης ψηλές ποσότητες φυτικών ινών ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.


Το ρόδι περιέχει ψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών. Η συγκέντρωση των ευεργετικών αυτών ουσιών για τον άνθρωπο, είναι 3 φορές μεγαλύτερη από ότι στο κόκκινο κρασί και στο πράσινο τσάι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου