Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Banana bread

Καλησπέρες καλησπέρες!

Κρύο και γλυκάκι πάνε μαζί!
Banana bread! λοιπόν ή κέικ μπανάνας ελληνιστί! Αγαπημένη λιχουδιά, εύκολη γρήγορη και θρεπτική! Συνταγή της πρώην πεθεράς Donna Marie και αγαπημένης πια φίλης!
Η πρώτη επαφή με την Ντάνα ήταν καφεδάκι μαζί με κέικ μπανάνας! Και η συνάντηση πήγε πολύ καλά!!!!!!!!!
Αργότερα, έμαθα να το φτιάχνω κι εγώ και να το απολαμβάνω μαζί με φίλους, εκείνα τα πρωινά ή απογεύματα που θέλεις ένα γλυκάκι βρε παιδί μου.

Η μπανάνα είναι μια φυσική θεραπεία για πολλά προβλήματα. Όταν συγκριθεί με ένα μήλο, έχει τέσσερις φορές την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, το διπλάσιο του σε υδατάνθρακες, τρεις φορές το φώσφορο, πέντε φορές τη βιταμίνη Α και το σίδηρο, και οι άλλες δύο φορές περισσότερες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά. Είναι επίσης πλούσιa σε κάλιο και είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα.


 Κέικ Μπανάνας ή Banana Bread

Υλικά
½ φλιτζάνι μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι μπανάνες λειωμένες με το πιρούνι (περίπου 3 μπανάνες πολύ ώριμες)
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γ. κανέλα
1κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 κ.γ. baking powder
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. καρύδια κοπανισμένα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βουτυρώνουμε μία φόρμα ψωμιού ή κέικ
Ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά, τις μπανάνες και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας έτσι ώστε να το μείγμα να ενσωματωθεί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα *ανάλογα το φούρνο-, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!
* Πρέπει να είναι τραγανό από έξω και όχι στεγνό μέσα.



Το συνοδεύουμε με καφέ ή τσάι αλλά και ένα παλαιωμένο port, Niepoort LBV 2003



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου