Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Σαλάτα με μανταρίνια

Καλησπέρες, καλησπέρες!

Σήμερα μπορείτε να γκρινιάξετε όσο θέλετε, κάνει κρύο!
Πολύ κρύο, αλλά είναι και μια αφορμή όσοι μπορείτε να καθίσετε σπίτι, να δείτε φίλους, οικογένεια , να τα πείτε και να μαγειρέψετε .
Προτείνω με ό,τι άλλο φτιάξετε μια ωραία χειμωνιάτικη σαλάτα.

Καλό βράδυ και καλά μαγειρέματα ,όπου κι αν είστε ότι κι άν κάνετε!

Σαλάτα με μανταρίνια

Υλικά
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
κομμένα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 πράσινη λόλα
1 κόκκινη λόλα
1 μαρούλι άισμπεργκ (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε
κομματάκια (περίπου 1 φλιτζάνι)
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα πολύ λεπτά
5 γλυκά μανταρίνια

Για το ντρέσινγκ

1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο πιπέρι
Ανακατεύουμε πολύ καλά σε μία καλά κλεισμένη γυάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας
συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα αμύγδαλα.
Τα διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε τα κομμένα  και πλυμένα κομμάτια των λαχανικών σε πλαστική σακούλα καθώς και τα κρεμμυδάκια με το σέλερι.
Προσθέτουμε τη γλυκόξινη σάλτσα τα μανταρίνια κομμένα και ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και το χυμό τους (όταν τα καθαρίζουμε το κάνουμε πάνω από ένα μπολ για να μαζέψουμε το χυμό τους). Κλείνουμε τη σακούλα και κουνάμε έτσι ώστε να πάει παντού το ντρέσινγκ, ανοίγουμε, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Συνοδέψτε τη με ένα ποτήρι Chardonnay του κτήματος Κατσαρού
 Mandarin Salad

Ingredients
½ cup diced almonds
1tbsp sugar
1 oak leaf lettuce
1 ruby leaf lettuce
1 iceberg
½ cup celery
2 green onions sliced thin
5 sweet mandarins

For the dressing
¼ cup extra virgin olive oil
2 tbsp honey
2 tbsp balsamic vinegar
½ tsp salt
Pepper

Method
Put all the dressing’s ingredients into a small jar, shake them and put them in the fridge.
Sauté the almonds with the sugar in a pot slowly with light fire density, steering continuously until the sugar is melted and the almonds get caramelized. Keep them in room temperature.
Wash the vegetables pieces and put them in a plastic bag including the onions and celery pieces.
Add the sweet and sour dressing, the mandarins (peeled and cut into pieces, free of pits/seeds) and the mandarin juice (collected in a bowl during peeling and dicing).
Close the bag and mix well so that the dressing is all over the vegetables. Open the bag and put the ingredients in a salad bowl add the caramelized almonds and serve.

8 σχόλια:

  1. Ωραιότατη σαλάτα, θα παραλείψω το iceberg γιατί όλα τα άλλα υλικά τα έχω στον κήπο μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νοστιμότατη Πόπη μου.
    Κάτι τέτοιο έκανα κι εγώ χθες γυρίζοντας απο την δουλειά...αλλά έβαλα κάσιους, πορτοκάλι κομμένο και λίγα κομματάκια ψημένης γαλοπούλας.
    Και την έφαγα όλη μόνη μου!!!
    Ω, ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σαλάτες είναι από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά!!! Θα τη δοκιμάσω κι αυτή με την πρώτη ευκαρία!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Λίλα,
    Μπορείς να το παραλείψεις Λιλάκι, θα είναι εξ ίσου ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Πηνελόπη μου
    Τα κάσιους μ΄αρέσουν πάρα πολύ και γενικά αγαπώ στις σαλάτες και τα εσπεριδοειδή και τους ξηρούς καρπούς.
    Και γω μόνη μου θα την έτρωγα τη σαλατούλα σου!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρτεμισάκι μου

    Να τη δοκιμάσεις νομίζω ότι θα σου αρέσει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή