Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

Πίτσα Μαργαρίτα - Pizza Margherita



ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Σκεύη: μια πλαστική λεκάνη για το ζύμωμα, ένα κατσαρολάκι για τη σάλτσα και ένα ανοιχτό ταψί (λαμαρίνα), ή στρογγυλό, ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε.

ΖΥΜΑΡΙ
Υλικά για το ζυμάρι
• αλεύρι 10 κουταλιές της σούπας
• νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
• λάδι 2 κουταλιές της σούπας
• ξηρή μαγιά 1/2 φακελάκι
• ζάχαρη 1/2 κουταλάκι γλυκού κοφτό
• αλάτι 2 κουταλάκια γλυκού κοφτά

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το αλεύρι στη λεκάνη και προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη τις οποίες πρώτα, έχουμε διαλύσει στη μισή ποσότητα χλιαρού νερού. Ρίχνουμε το λάδι και το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το αλάτι.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα που να μην κολλάει στο χέρι.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλεύρι, στην περίπτωση που το μίγμα είναι πολύ μαλακό, ή λίγο νερό, στην περίπτωση που είναι πολύ σφιχτό.
Ζυμώνουμε για μέχρι και 5 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε το μίγμα σε ξηρό και θερμό μέρος για να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
Κατά τη διάρκεια της αναμονής φτιάχνουμε τη σάλτσα.

ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά για τη σάλτσα
• 1 ντομάτα ψιλοκομένη
• 1 σκελίδα σκόρδο
• βασιλικός
• λάδι
• αλάτι
• πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε λίγο λάδι (ίσα να επικαλύψει την επιφάνεια του σκεύους) και προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο, κομμένη στα δυο για να μπορούμε στο τέλος να την αφαιρέσουμε με ευκολία. Τσιγαρίζουμε πολύ ελαφρά.
Κόβουμε τη ντομάτα μικρά κομματάκια. Την προσθέτουμε στο σκεύος μαζί με βασιλικό (φρέσκο κατά προτίμηση). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Δένουμε τη σάλτσα και εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε πολτοποιημένη ντομάτα για να δέσει καλύτερα το μίγμα.

3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΙΤΣΑΣ
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε σχήμα πίτσας (τετράγωνο ή στρογγυλό). Απλώνουμε τη σάλτσα επάνω στο ζυμάρι (προσοχή να έχει κρυώσει) και προσθέτουμε το τυρί. Φουρνίζουμε για 30 με 35 λεπτά περίπου, σε θερμοκρασία 200 βαθμών, αντιστάσεις πάνω κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου