Σκεύη: μια πλαστική λεκάνη για το ζύμωμα και ένα ανοιχτό ταψί (λαμαρίνα), ή στρογγυλό, ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε.
Υλικά· αλεύρι σκληρό 20 κουταλιές της σούπας
· νερό 2 φλιτζάνια του τσαγιού
· λάδι 2 κουταλιές της σούπας
· ξηρή μαγιά 1 φακελάκι
· ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό
· αλάτι 2 κουταλάκια γλυκού κοφτά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το αλεύρι στη λεκάνη και προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη τις οποίες πρώτα, έχουμε διαλύσει στο ένα από τα δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό.
Ρίχνουμε το λάδι και το δεύτερο φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το αλάτι.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα που να μην κολλάει στο χέρι.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλεύρι, στην περίπτωση που το μίγμα είναι πολύ μαλακό, ή λίγο νερό, στην περίπτωση που είναι πολύ σφιχτό.
Ζυμώνουμε για μέχρι και 5 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε το μίγμα σε ξηρό και θερμό μέρος για να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
Δίνουμε στο ζυμάρι το σχήμα που θέλουμε, φρατζόλα , καρβέλι, και το τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί.
Φουρνίζουμε για 45 με 50λεπτά περίπου, σε θερμοκρασία 200 βαθμών, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Να φέρω σαλτσούλα; Έχω αδυναμια στα ψωμάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφή@κικι
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα φέρεις να φέρεις