Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Ανάποδη Μηλόπιτα

Γεμάτο Σαββατοκύριακο, γι αυτό και η απουσία!


Μαγειρέψαμε όμως μαμαδίστικες συνταγές που μας αρέσουν πολύ και γεμίζουν το σπίτι μνήμες και μυρωδιές!






Ανάποδη Μηλόπιτα

Υλικά
3 κουταλιές βιτάμ
3 μήλα κομμένα σε ροδέλες και 1 τριμμένο
11/2 φλιτζάνι ζάχαρη
11/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 baking powder
4 αυγά
Κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα ταψάκι ή φόρμα βάζουμε τις 3 κουταλιές βιτάμ να λοιώσει μέσα στον προθερμασμένο φούρνο, κόβουμε σε ροδέλες τα 3 μήλα και τρίβουμε στον τρίφτη το 1.
Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε στο ταψάκι τη μισή κούπα ζάχαρη, κανέλα πασπαλίζοντας παντού και στη συνέχεια απλώνουμε τα μήλα σε ροδέλες.
Γεμίζουμε τα κενά με το τριμμένο μήλο και αν θέλουμε προσθέτουμε και καρύδια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αρπίσει, περίπου 10 λεπτά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι χτυπώντας συνέχεια το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Όταν είναι έτοιμη και αφού έχει κρυώσει τελείως, την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα .
Συνοδεύεται από ένα λευκό γλυκό κρασί, όπως Sauternes.

3 σχόλια:

  1. Από τις ωραιότερες μηλόπιτες που έχω δοκιμάσει!
    Την φτιάχνω πολλά χρόνια και είναι η αγαπημένη όλης της οικογένειας, σχεδόν ίδια με τη δική σου, μόνο που προσθέτω λίγο κονιάκ μαζί με το αλεύρι.
    Καλή βδομάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλές φορές βάζω κι εγώ κονιάκ, έχεις δίκιο του πάει τέλεια! Κάποιες φορές όμως όταν οι υποψήφιοι γευσιγνώστες είναι πιτσιρίκια το αφαιρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικα είναι η ωραιώτερη και γευστικότερη μηλόπιτα εγώ στα κενά αντί για τριμμένο μήλο βάζω βύσσινο γλυκό και δεν βάζω καρύδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή