Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Μπαλάκια Παρμεζάνας

Καλημέρες,

Εξακολουθώ να σας οφείλω συνταγές από το πάρτι γενεθλίων του Βασίλη μου:

Ακολουθεί λοιπόν:


Μπαλάκια παρμεζάνας με ελιές και σουσάμι



30 ελιές πράσινες γεμιστές

Λίγο σουσάμι



Για τη ζύμη

1 ¼ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλυτζάνι παρμεζάνα

½ φλυτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη λοιωμένα

1 κ.σ. παγωμένο νερό

1 κ.σ. πάπρικα



Εκτέλεση


Ζυμώστε μαζί όλα τα υλικά της ζύμης, μέχρι που να μην κολλάει στα χέρια σας. Πλάστε με τα δάκτυλα κομματάκια ζύμης και κλείστε μέσα τους τις ελιές, μία στο κάθε ένα σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια. Βάλτε τα ρολάλια στο σουσάμι, έτσι ώστε να καλυφθούν τελείως. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε και να τα καταψύξετε εάν θέλετε να έχετε γρήγορο μεζεδάκι. Οταν θέλετε να τα ψήσετε, αφήστε τα να ξεπαγώσουν λίγο και ψήστε τα στους 200C για 15-20 λεπτά.

Η συνταγή είναι παλιά από το βιβλίο «Πρόσκληση σε κοκτέιλ» της Βέφα Αλεξιάδου

5 σχόλια:

  1. Γιατί τα διαβάζω αυτά βραδιάτικα??!!Φαντάζομαι πόσο νόστιμα θα ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν Αθηνά μου, θέλει λίγη προσοχή στις ελιές να μην είναι πολύ αλμυρές, γιατί μαζί με την παρμεζάνα έχεις αλμυρούτσικο αποτέλεσμα/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται πολύ καλό με βάση τα υλικά που περιέχει!
    Θα τα δοκιμάσω,ξετρελαίνομαι για πράσινες γεμιστές ελιές!!!
    Καλημέραα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @royal coconut, ναι είναι πολύ ωραίο μεζεδάκι και εμφανίσιμο
    @ Eva Καλημέρα καλημέρα και εμένα μου αρέσουν πολύ οι ελιές, οι πράσινες πιο πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή