Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ταλιατέλες με κιμά

Μετά από 6 ½ χρόνια στην Ιταλία, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι μια από τις καλύτερες μακαρονάδες -για το δικό μου γούστο- είναι αυτές με τον κιμά.
“Η πολυετής παραμονή μου στη γείτονα χώρα” και οι συχνές επισκέψεις μου στη φοιτητική mensa, μεταξύ άλλων, με βοήθησαν να καταλάβω, ότι κάθε είδος ζυμαρικού ταιριάζει περισσότερο με συγκεκριμένες σάλτσες.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια το θέμα είναι υποκειμενικό και κατά τη δική μου γνώμη, ο κιμάς -ή το ραγού- δένει καλύτερα με τις ταλιατέλες και όχι με το απλό σπαγγέτο, που συνηθίζουμε να τον τρώμε στην χώρα μας.

Επίσης σάλτσα από σάλτσα και κιμάς από κιμά έχει διαφορά.
Η δική μου έκδοση ακολουθεί:


ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

(για 4 άτομα)

Υλικά
½ kg κιμά από μοσχάρι, χοιρινό ή ανάμικτο
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 κουτί ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
½ κουτί χυμό ντομάτας
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο (2-3 βόλους)
1 πακέτο ταλιατέλες και παρμεζάνα για γαρνίρισμα.

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε τον κιμά το πιπέρι. Όταν ο κιμάς πάρει την πρώτη βράση και το χρώμα του γίνει λευκό, σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα δυο είδη ντομάτας (δεν προσθέτουμε νερό), το καρότο κομμένο σε ροδέλες, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. ¨Οταν το μίγμα αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκασία στο μισό και το βράζουμε για μισή ώρα.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε ένα πακέτο ταλιατέλες και το βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά μαργαρίνη.
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες και προσθέτουμε τον κιμά, γαρνίροντας με παρμεζάνα. Καλή όρεξη!!!

1 σχόλιο: